Frederiks forretningsplan: Jeg skal helst være overflødig på seks måneder

Nyt medlem: Kondrup Consulting ApS.

- Min salgstale til mulige kunder er, at jeg i løbet af seks måneder helst skal have gjort mig selv overflødig. Det vil sige, at jeg på den tid får struktur på kundens økonomistyring og rapportering, så kunden derefter er selvkørende. Men selvfølgelig vil jeg gerne fastholde relationen, så kunden kan tilkalde mig, når der er behov.

Sådan lyder det fra den 23-årige revisor Frederik Kondrup, som har opsagt sin funktionærstilling og etableret egen virksomhed, Kondrup Consulting ApS, med fokus på at lette kundernes tidsforbrug på bogholderi og regnskab.

En alsidig baggrund
Sin unge alder til trods har Frederik allerede nået at være to år hos Deloitte og halvandet år som CFO i vinagenturet L’Esprit Du Vin.

- Hos Deloitte arbejdede jeg både med enkeltmandsvirksomheder, SMV’er og større firmaer. I vinagenturet var jeg i en familieejet virksomhed, så på den måde kender jeg til begge sider af skrivebordet. Jeg har hele tiden brændt for at blive selvstændig, og da min kæreste og jeg flyttede her til Taastrup, fik jeg plads til at indrette kontor og gå i gang.

Frederik har en god relation til forskellige revisionshuse, som der trækkes på, når der er brug for en autoriseret revisor. Aktuelt drejer det sig blandt andet om IVS-selskaber, der skal omdannes til ApS’er og skal bruge en revisorerklæring på, at de har den fornødne kapital.

Kunderne får mere tid
Sideløbende med dette er Frederik i gang med en opgave, der meget godt matcher det han vil med Kondrup Consulting ApS – at bruge sine kompetencer til at optimere ude hos iværksætter- og vækstvirksomheder, så de får frigjort tid fra administrative pligter.

- Jeg har nogle dage om ugen hos en robotvirksomhed i Søborg, som på fire år er vokset fra 3 til +20 mand. Altså en ægte vækstvirksomhed, hvor iværksætterne har al deres fokus på ideen, men i nogen grad negligerer regnskabet og dermed taber overblik. Derfor har de bedt mig sætte en lille, effektiv afdeling op og finde de økonomiværktøjer, der giver mening for dem. Blandt andet er det vigtigt, at de får en rapporteringsstruktur til ledelse og bestyrelse. Også her gælder, at de gerne skal kunne klare sig uden mig efter seks måneder, hvorefter jeg er videre til nye opgaver. 

Også faste kunder og traditionelle opgaver
Frederik har også tilbagevendende kunder, hvor han hjælper med de traditionelle revisoropgaver såsom bogføring, moms, løn og regnskab. Her handler det ikke om at være ude efter seks måneder, men at optimere flowet så både Frederik og kunden sparer tid – for tid er lig med penge.

Hidtil er det gået ganske godt med at få kunder. Frederiks ambition er få sin forretning op på et niveau, hvor han kan have en medarbejder til de mere kontorprægede ting, så han kan bruge mere af sin tid ude hos kunderne til rådgivning, sparring og praktisk opgaveløsning.

fk
Frederik Kondrup har ambitioner både på egne og kundernes vegne.

Kondrup Consulting ApS

Baneparken 10, 2630 Taastrup

tlf. 28 25 29 59

fk@kondrupconsulting.dk

www.kondrupconsulting.dk

29.02.2020 14:41